Hopp til hovedinnholdet

hei! Jeg sliter, bor med mor og to søsken men skal flytte hjemmefra for å gå på tegnelinja. Har ikke mulighet til å jobbe ved siden av, hvilke støtteordninger kan jeg få?

 

Spørsmål
Hei! Jeg er ei jente på 16 år som om 1-2 år skal flytte hjemmefra. Jeg bor sammen med min mor og 2 mindre søsken på 9 og 11 år. Faren min bor i Sverige. Jeg går til psykolog nå for å bearbeide sorgen og tankene mine. Sliter med mye. Jeg jobber ikke pga helsa og skole. Går på videregående skole på tegnelinja. Jeg får stipend fra Statens lånekasse. Jeg har store problemer med å skaffe jobb pga helsa. Jeg har store ryggproblemer og kan derfor ikke ha en spesielt aktiv jobb. Så mitt spørsmål er: Hvilke inntekter/økonokiske støtter får jeg hvis jeg flytter ut? Og hvilke alternativer er det for jobb tilpasset helsa mi? Hilsen jente fra sørlandet.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke alltid ting går av seg selv. Vondt å lese at du sliter med tanker og sorg, men fint at du får hjelp. Om eller når du flytter, kan du be psykologen om å foreslå en ny psykolog på ditt nye bosted, ellers kan du vurdere om du kan fortsette med den du har i dag og det fungerer bra mellom dere. Dette kan du være med på å påvirke.

Men tilbake til spørsmålet ditt: Du kan søke Statens lånekasse om borteboerstipend. Det kan du få om du skal bo mer enn 4 mil unna hjemmet ditt (der moren din bor). Sjekk Lånekassens sin kalkulator for hvor mye dette er: www.lanekassen.no. Det kan imidlertid være vanskelig å klare seg på kun dette. Om faren din betaler barnebidrag for deg, kan du be om å få disse pengene til deg så lenge du ikke bor hjemme. Snakk med moren din om dette.

Ut over dette kjenner vi ikke til støtteordninger som gjelder for ungdom generelt, men anbefaler deg (eventuelt sammen med din mor) å ta kotnakt med ditt lokale NAV-kontor for å sjekke om det finnes noen støtteordninger som knyttes opp mot ryggproblemene dine.

Lykke til, både med tanker, flytting og studier.

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hvor mye er det mest vanlig å legge på seg i løpet av en graviditet