Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å flytte hjemmefra. Jeg jobber ved siden av skolen men tjener ikke nok til å greie meg selv. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 18 år men bor fortsatt hjemme av økonomiske grunner. Men problemet er at jeg orker ikke bo hjemme lengere, det er overfylt og rotete. Ingen som gidder og rydde untatt meg men er så mye ting over alt hele tiden. Det er også mye krangling, mellom broren min og søstra mi. Og med mamma til tider, jeg blir så sliten. Jeg deler fortsatt rom med en eldre bror som ikke har jobb eller lærlingplass og tilbringer hele natta på dataen og spiller og snakker over nette ( skype, så det bråker ) dette gjør at jeg ikke får sove ordentlig og mange ganger våkner jeg mitt på natta for at han bråker og bruker en god stund på og sovne igjen.. i tilleg så er det fult trøkk når jeg våkner ved at da er det 3 stk som skal på badet og dusje, og alle andre står opp rett før de skal dra slik at jeg må stå opp tidlig og fortsatt rekker aldri og bli helt ferdig, men så må jeg dra og kommer da forsent litt for ofte.. pappa døde også for litt over 1 år siden så jeg blir også deprimert av og være hjemme og orker det rett og slett ikke. jeg jobber ved siden av skolen men har ikke sjangs til og jobbe nok til og flytte hjemmefra. HVa kan jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er et veldig vanlig dilemma du er i. Mange unge føler seg tvunget til å bo lengre hjemme enn nødvendig fordi det koster for mye. De fleste som flytter hjemmefra søker om lån og stipend fra lånekassen. Det er også flere muligheter for å få bo litt billigere; leie sammen med noen, UNGBO eller flytte til andre slektninger. Jeg ha lagt ved noen artikler som kanskje være til nytte for deg.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Skal du flytte hjemmefra?

Noen flytter hjemmefra fordi de er nødt, enten fordi de ikke kan bo hjemme lengre, eller fordi skolen de skal gå på ligger langt unna foreldrenes bosted eller. Andre flytter hjemmefra for de selv ønsker det og føler det er på tide.

Les mer

Innlegg: "Dyrt å flytte ut"

Jente med flytteeske (colourbox.com)

En helt vanlig dag våknet jeg med en følelse i magen som sa at det er på tide at jeg flytter hjemmefra. Hvorfor jeg fikk denne følelsen er jeg ikke helt sikker på.

Innlegget er skrevet av Lotta

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hvor lenge kan du få penger fra lånekassen dersom du blir gravid under utdanning?