Hopp til hovedinnholdet

Flytte til kjæresten min uten at foreldrene sier ja?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg skal søke på videregående neste år, og skolen jeg vil gå på er ca en halvtime unna der jeg bor med familien min nå. Kjærsten min derimot, bor like ved skolen, og han har sagt at hvis jeg vil kan jeg flytte inn hos han og faren hans. Moren hans bor 20 minutter unna min familie så å pendle blir ikke noe særlig problem for oss. Problemet er at mamma og pappa ikke vil la meg flytte for meg selv, eller sammen med han enda.. jeg vil gjerne at de skal møte faren hans og bli bedre kjent med han også så kanskje de ombestemmer seg. Men kan jeg flytte for meg selv, hvis jeg skal gå på skole lenger unna ? eller MÅ mamma og pappa være enige i at jeg flytter ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det å la foreldrene dine treffe faren til kjæresten er ingen dum idé uansett, så det bør dere får til. Loven er slik at foreldrene dine bestemmer over deg fram til du er 18 år, men de skal gradvis gi deg rom for å bestemme mer og mer etter hvert som du blir eldre. Det å flytte ut når du er 15 år og til kjæresten din og faren hans, er en ganske stor avgjørelse. Det vil si at foreldrene dine MÅ godkjenne dette før du kan gjøre det.

 

Mitt beste tips er at dere prater sammen om dette, og ikke minst får foreldrene dine til å treffe faren hans. Kanskje kan dere komme fram til en slag mellomløsning, der du bor hos kjæresten din en to-tre ganger i uka, så får du ha litt lenger reisevei de andre dagene du bor hjemme.

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra