Hopp til hovedinnholdet

Hva kan utleier kreve ved utflytting?  

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei.. eg har leid ein leilighet i over 1 år. eg ska flytta til ny leilighet. eg har hatt litt problemer me han eg he leiet sjå.. depositumet mitt gikk til 2 husleie eg hadde ikkje fått betalt og mangler strøm som eg betaler 1 gang i året på 4000.. han har tatt vaskemaskinen,torketromelen,komfyren,tv,dvd,vhscdspilleren og parabolen frem til eg he betalt di 4000 har han rett til de? + har han rett å kreve 2500 for utvasking vist han ikkje er fornøyd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Utleier har ikke lov til å ta dine ting selv om du skulle skylde han noen penger. Om det er et uomtvistet krav (at du er enig i at du skylder han penger) kan han ta saken til namsmannen og få hjelp til å drive inn pengene om du ikke betaler, eller dere blir enige om en betalingsavtale. Om utleier ikke vil gi deg tilbake tingene dine kan du selv gå til namsmannen og få hjelp til å få disse tilbake. Du kan også politianmelde utleier. Om det er slik at du har problemer med å få disse tingene tilbake anbefaler jeg deg å ta kontakt med en juridisk rådgiver, eksempelvis Leieboerforeningen.

 

Når du skal levere tilbake leieobjektet plikter du å rengjøre det. Om utleier mener du ikke har vasket godt nok, mens du mener at du har vasket godt nok, må utleier eventuelt ta saken til Husleietvistutvalget/forliksrådet. Da vil de avgjøre om du skal betale utleier for manglende vask eller ikke. Om saken går dit er det utleier som må godtgjøre at du ikke har vasket godt nok, men om du eksempelvis har bilder av leiligheten når du flyttet kan det hjelpe deg til å vinne saken.

Med vennlig hilsen
Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra