Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier kreve å få pusse opp?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Er det lov å male innvendig huset og trappa i vinter - februar måned av eieren ? Jeg er allergisk mot maling men han, eieren, krever at alle dørene og vinduene i 3 etasje gammelt hus skulle bli lost for at det torkes fort. Han spør eller advarer noen om maling. Men den som driver med maling og reparasjon svarte på min spørsmål, at de må gjøre noe om vinter. Selv om sommer de gjør aldri noe med vedlikehold. De koser seg hele sommer på hytta . Så på grunn av det jeg er dårlig og nødt å bruke antiallergisk medisin. mvh N

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Utleier har krav på å få tilgang til boligen for å gjøre nødvendig vedlikehold og utbedringer. Om det kun er snakk om maling antar jeg at dette er vedlikeholdsarbeider som kan vente noen måneder. Om det er slik at du er allergisk kan du si til utleier at han skal få gjennomføre nødvendig vedlikehold, men at han er nødt til å vente med dette til en tid på året når du faktisk kan lufte skikkelig.

 

I denne forbindelse er det greit å vite at utleier også må melde fra om, og få tillatelse av deg, til å komme inn i boligen. Han må varsle i rimelig tid på forhånd.

 

Mer informasjon om dine rettigheter og plikter som leieboer kan du finne på Boligjegeren.

Med vennlig hilsen
Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett