Hopp til hovedinnholdet

Kan man flytte til USA "uten grunn"?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil veldig gjerne flytte til enten New York eller California når jeg blir rundt 18-19år, så jeg lurte på om det er mulig uten en egentlig grunn, å bare flytte til USA uten en grunn liksom? Er det mulig, eller må man ha en ektefelle osv. for å få et visa/green card? Blir så utrolig glad for svar! Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så vidt jeg vet tillater ikke USA at man flytter dit "uten grunn". Men for de aller fleste vil det være mulig å få visum slik at man for eksempel kan få studere i USA.

 

Jeg vil anta at amerikanske myndigheter ikke uten grunn gir utenlandske borgere arbeidstillatelse i USA, spesielt med tanke på at det er nok av amerikanere som står uten jobb i sitt eget hjemland.

 

Du kan selvfølgelig også reise på ferie til USA, og for de fleste norske borgere er det uproblematisk å få et tre måneders turistvisum. Du kan lese mer om hvordan man søker om turistvisum her.

 

Utover dette er det vanskelig for meg å gi deg et mer konkret svar. Men dette er jo noe du alltids kan undersøke nærmere med den amerikanske ambassaden når det nærmer seg. Du kan også lese mer på den amerikanske ambassadens nettsider under fanen "Visas".

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra