Hopp til hovedinnholdet

Kan NAV dekke leilighet for meg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 20 år bor med foreldre og går på skole. Har søkt om kommunal bolig to ganger men fikk avslag. Etter det har jeg snakket med nav om bolig noen sier du kan finne leilighet på egen hånd og vi betaler og noen sier motsatt. Men det jeg lurer på er hvis jeg finner leilighet skal nav betale eller ikke og hvis de ikke de betaler hva bør jeg gjøre? Har slitet med leilighet i 3 år og ønsker å bo alene på mange grunner. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!

Du skriver at du har fått avslag på kommunal bolig to ganger. Vi kan ikke si her på ung.no om NAV kan betale eller ikke for leilighet til deg, da du må søke skriftlig om å få dette dekket. Du vil da få et skriftlig svar, i form av et vedtak.

Det er dyrt å bo for seg selv i dag. Har du tenkt på å få en deltidsjobb ved siden av skolen? Mange studenter er helt avhengig av å ha en jobb ved siden av studiene, for å få økonomien til å gå rundt.

Du bør også kontakte Lånekassen, slik at du kan undersøke om du har rett på stipend og/eller lån hvis du flytter for deg selv.

Det kan være vanskelig for studenter å få innvilget støtte til husleie og lignende fra NAV. Det er fordi det forventes at stipend og/eller lån fra Lånekassen skal dekke utgiftene du har. Mange må også som nevnt tidligere, ta seg en deltidsjobb.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så vil vi anbefale deg å registrere deg som arbeidssøker på www.nav.no. Her kan du registrere din CV og du får tilgang til ledige stillinger. Arbeidsgivere kan kontakte deg direkte hvis de har en jobb til deg, så det er viktig å skrive i CVen hva du kan og er god til. Nyttige jobbsøkertips kan du finne her.

Du kan ha rett på bostøtte fra Husbanken. På Husbankens nettside kan du finne ut hvor mye du eventuelt vil kunne få utbetalt i bostøtte. Bostøtten skal være med på å redusere utgifter til husleie, for de som har lav inntekt. Det er enten NAV kontoret der du bor, eller kommunen din som behandler søknader om bostøtte.

Vi håper det ordner seg for deg, ha en riktig fin dag videre! :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å bo?

Kalkulator og budsjett (foto: ung.no)

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

Les mer

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra