Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å bli kraftigere, og kan man komme raskere i puberteten?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en jente som har ganske tynne bein og jeg ønsker å bli kraftigere lår og legger og større rompe og pupper. Når jeg trener blir jeg bare tynnere! Trener ikke styrke til vanlig. Har du noen tips for å bli karftigere? Og finnes det måter å komme fortere i puberteten?

Besvart 10.12.2018 19:05
 

Svar
Hei Jente, 14 år! 

Så flott at du trener! 

Det finnes ikke noen måter som gjør at man kommer fortere i puberteten. Alderen for når man kommer i puberteten er bestemt av genene våre. Du er i en alder der du enten allerede er kommet i puberteten eller så er den rett rundt hjørnet. 
I artiklene under kan du lese mer om puberteten. 

Du vil nok også mest sannsynlig oppleve at du legger på deg i puberteten. For jenter er det veldig vanlig å legge på seg på de stedene du nevner. Noe annet du kan gjøre for å ha en sunn kropp og unngå å gå ned i vekt når du trener er å spise variert og sunn mat. Her kan du lese mer om dette:
Mat før og etter trening
Sunt og variert kosthold


Vær tålmodig med kroppen din og husk at det å trene og spise sunt er kjempebra for helsen din. Prøv å tenk på positive sider ved deg selv istendenfor det du ikke er fornøyd med og vit at helsesøster er en person du kan snakke med dersom du trenger noen å prate med. Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar