Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke være med på hytta.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 14 år gammel jente som vil være hjemme en helg hvor min venninne sin KJ kommer til Askim( han bor i Telemark ) Jeg spiller håndball og broren min innebandy. Det er ingen helger før vinterferien som er ledige bortsett fra den helgen KJ til venninna mi kommer. Jeg har snakket mye med KJ til venninna mi og jeg føler vi er ganske gode venner og jeg har veldig lyst til og møte han. Problemet er det at mamma og pappa absolutt skal ha meg med på hytta. Hytta er ganske ny og mamma og pappa vil derfor at den skal brukes så mye som mulig. Jeg har spurt og argumentert om jeg kan være hjemme og de kan dra på hytta men NEI. Hytta er jo altid der men KJ til venninna mi kan ikke bare komme hele tiden. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke kan være hjemme. Kan dere gi meg noen tips til hva jeg kan bruke som argumenter mot at jeg skal være med på hytta?

Besvart 09.01.2019 19:32
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er usikker på hva du skal gjøre. Du vil gjerne være hjemme, men foreldrene dine vil at du skal være med på hytta. 

Jeg tror det beste du kan gjøre er at du vise at dette er viktig for deg, og at du ikke får så mange slike muligheter. Vis også at er villig til å inngå et kompromiss, slik at dere for eksempel kan bli hjemme den helgen, men at du blir med på hytta en annen helg. 

Vær åpen for dialog, og forsøk å se saken fra deres side også. Jeg legger ved en artikkel du kan ta en titt på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar