Hopp til hovedinnholdet

Masse familie problemer, mobbet selvskading og ingen venner, Lei av alt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Dårlig råd pga moren din er syk pga bombe i 2011. Blitt mobbet hele barneskolen. Masse familie problemer. Selvskading Ingen venner og ingen liker meg for den jeg er. Pappa bor i Spania. Sliter på skolen. Hva gjør jeg med alt jeg har opplevd og opplever?! Jeg har opplevd og levd med dette i nesten 13 år. Det er ingen jeg vil snakke med og ingen jeg kan snakke med. Jeg er så lei av at folk skal tro at dem er så mye bedre enn alle andre osv. Jeg lever med en mamma som har vært syk siden 2011. Der hun var inne på jobben og ble sprengt i lufta. Akuratt der kunne jeg mista mammaen min. Jeg har blitt mobbet og holdt på med selvskading pga jeg ikke orker mer av å være meg! Jeg har masse familie problemer pga mamma og pappa. Jeg er så lei av alt. Jeg prøver å legge alt bak meg, men det går lzm ikke. Hilsen jente 13 år.

Besvart 10.01.2019 10:50
 

Svar
Hei

Takk for at du forteller meg hvordan livet ditt er nå. Det her er ikke greit. 

Å gå med så mange vonde tanker som du har uten å få snakket med noen om det fører ofte til at tankene går i ring. Løsninger kan bli vanskelig å finne. 

Å velge å skade seg selv kan bli en måte å fordele smerten på, men den vil ikke bli borte. 

Å gi deg konkrete råd i forhold til hvert spørsmål kan bli vanskelig da alt du forteller er livserfaring som det er nødvendig å snakke med noen om for å komme videre. 

Alle trenger noen å snakke med. Samtaler er viktig både når livet er vanskelig og når det er bra. Å få dele opplevelser og tanker med andre. 

Helsesykepleier på skolen du går. Hun kan mye om hvor det er mulig å få hjelp når man har dårlig råd. Det er kommuner som kan hjelpe til med å betale ulike aktiviteter hvis det er noe du har lyst til å gjøre, men ikke har råd til. 

Du kan og snakke om alle de andre tankene som opptar deg. 

 Vil det være lettere for deg dersom du kan snakke med noen på telefon ? Noen du ikke kjenner og som har erfaring med å snakke med barn som ikke har det greit? Da kan du ringe til 

Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no 

Alle opplevelser du har i livet vil bli lagret hos deg. Jeg ser for meg dine tanker som rot på et jenterom. 

Gjennom samtale med et menneske du har tillit til kan du få hjelp til å legge tankene dine på hyller. Når du har lyst kan du hente tankene fram og vurdere om det er nødvendig med mer opprydding. 

Jeg har lagt med noen artikler som jeg tror kan være nyttige for deg.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar