Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd at det gjør vondt å få på tannreguleringen. Er det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal få regulering men jeg er redd for st det kommer til å gjøre vondt..tingen er jeg er redd for å gråte av frykt jeg hater å være hos tannlegen...og jeg er redd for at folk kommer til p syntes at jeg er stygg eller rar med det. Men det jeg er mest redd for er å få vondt Når de skal sette den på

Besvart 06.03.2019 14:11
 

Svar
Hei

Det er helt vanlig at man gruer seg til å få satt på tannreguleringen. Man vet ikke helt hvordan det skal bli, og man er redd for at det skal bli vondt. Heldigvis går det som regel mye bedre enn hva man frykter.

Tannregulering kan være litt uvant den første tiden. Det er vanlig at man kan få noen gnagsår i kinnet i starten, men dette går raskt over. Man kan også få litt voks for å beskytte kinnet der det gnager mot strengen, men det går som regel fort over av seg selv. Det er ikke vondt å få satt selve reguleringen på plass.

De første dagene etter at man strammer reguleringen kan man bli litt øm i tenner og tannkjøtt. Man kan ta en smertestillende tablett om det blir veldig vondt. Dette vil reguleringstannlegen snakke med deg om.

Om du snakker med andre på din alder, vil du oppdage at det er helt normalt og veldig vanlig med tannregulering. De fleste gruer seg mest til reguleringen før de får den satt på. Når den er på plass, blir man veldig raskt vant med det, og oppdager at folk egentlig ikke er så opptatt av det. Tenk så fint det blir når du får reguleringen av. Det er mye bedre å regulere tennene i din alder enn å vente til man er voksen. Da blir det mye dyrere og reguleringsperioden vil dessuten ta mye lengre tid. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Tannregulering

Tannregulering (colourbox.com)

Skjeve tenner, underbitt eller store mellomrom mellom fortennene? Særpreg er sjarmerende, men noen trenger regulering.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar