Hopp til hovedinnholdet

Vi får gjester, og foreldrene mine sier at de skal sove på rommet mitt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! I helga får foreldrene mine besøk, de som kommer har 2 barn. De skal overnatte hos oss i en natt. Vi har et gjesterom som er stort nok for fire gjester. Men de sier at barna skal sove på MITT rom og foreldrene deres på gjesterommet! Jeg vil ikke at barna skal sove på mitt rom, siden jeg vil ha litt privatliv når jeg sover. De barna som skal komme kjenner jeg ikke men bare foreldrene mine gjør. Nå sier foreldrene mine at de MÅ sove på rommet mitt og hvis jeg ikke vil det så sier de at jeg skal sove ned på stua, mens de sover på den store senga mi. De hører ikke på meg, jeg vil ikke at de skal overnatte på mitt rom. Har dere noen tips til hva jeg kan si så de skifter mening? Hilsen jente 14 år.

Besvart 06.05.2019 23:10
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er vanskelig for deg. Jeg tror det er viktig at du er ærlig med foreldrene dine, og viser at du helst vil ha rommet ditt for deg selv. Du nevner mange gode argumenter, som for eksempel at du vil ha privatliv. Fortell hva du føler, og hør hva de tenker om det hele. Det er ikke så mye du kan gjøre annet enn å være ærlig om det du føler. Prat med foreldrene dine, og se hvor det tar deg. 

Dere kan for eksempel inngå et kompromiss? Kanskje de kan sove på rommet en natt og i stua den andre? Se om dere sammen kan finne løsninger som passer alle sammen. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar