Hopp til hovedinnholdet

Moren min krangler med gud-moren min, og nekter meg å besøke henne.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år og jeg har ett problem med Gud-moren min og moren min. Moren min og Gud-moren min har krangla og gudmoren min bor i Oslo å jeg bor 2 timer unna. Jeg vil dra til gudmoren min med veninna mi men jeg vet at mamma sier nei. Men jeg syns det er dårlig gjort at hu sier nei siden hi trenger ikke betale noe. Og om mamma dør så er du gudmoren min som ska passe på meg så syns det bare er veldig dårlig gjort at mamma ikke lar meg møte min egen gudmor. Jeg syntes at om jeg har lyst til og dra til gudmoren min så kan jeg det. Og det er ikke mitt problem at de har kranglet. Så jeg mener at jeg må oh har lov får og dra og møte gudmoren min!

Besvart 14.05.2019 13:39
 

Svar
Hei

Dette skjønner jeg er vanskelig, og jeg skjønner at dette er ett problem for deg. Når foreldre krangler med noen, spesielt hvis det er noen som er nære, er det lett at de føler at barna ikke skal fortsette å ha kontakt heller. Jeg skjønner godt at det kan oppleves som urettferdig.

Jeg tror du må få snakket ordentlig med moren din om dette. Du har ett ønske om å besøke gudmoren din og du føler at det er urettferdig at du ikke kan det. Kanskje moren din kan fortelle litt mer om hva krangelen går ut på og om hun tenker at de kommer til å fikse det. Kanskje uenigheten mellom dem kanskje vil gå over om en stund? Kanskje du får svar på hvorfor moren din ikke vil at du skal dra på besøk?

Når vi krangler med noen som er nære oss, så er det ofte veldig sårt. Da får vi ofte lyst til å holde oss borte fra dem. Kanskje det er noe sånt moren din føler på? Det kan også godt tenkes at hun ønsker å ordne forholdet til gudmoren din, men hun vet ikke hvordan hun kan få til det? Voksne klarer ikke alltid å løse slike floker selv.

Jeg legger ved noen artikler du kan se på. Kanskje du finner noe der du kan ta med deg videre?

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Det mener jeg
Tilbake til spørsmål og svar