Hopp til hovedinnholdet

Rektor anklager meg for å se ut som en typisk hasj røyker.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Rektoren min har falskt annklaget meg for narkovirksomhet og når jeg konfronterte han med det sa han "Jeg sett mange rusmisbrukere i mitt liv og du ser ut som en typisk hasj røyker". Hva gjør jeg med dette? Jeg har aldri prøvd hasj og føler meg ganske diskriminert mot.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

 

Jeg forstår godt at du reagerer på denne falske anklagen, det er ikke greit at rektor beskylder deg for dette uten å ha noe konkret å vise til.

 

Når du føler at du blir diskriminert på skolen så bryter det med rette du har til et godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Dette kan du lese mer om i opplæringslova § 9a.

 

Om du leverer en skriftlig klage på dette til skolen så er de pliktig til å sende deg et skriftlig svar i form av et enkeltvedtak. Det betyr at det skal stå hvordan skolen vurderer situasjonen og hva de har tenkt å gjøre med det i svaret du får.  Om du ønsker å klage på dette så kan du levere klagen til assisterende rektor.

Dette er også en sak du kan ta opp i elevrådet, om det er flere elever på skolen som har lignende opplevelser så er dette en sak som elevrådet kan arbeide med.Vennlig hilsen elev- og lærlingombudet i Sør-Trøndelag

- i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering