Hopp til hovedinnholdet

Læreren vår er ikke snill og hun diskriminerer

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på ungdomskolen, og har en lærer som ikke er serlig snill med meg og mine medelever og hun er diskriminerede så jeg lurte på om hvordan jeg kan få sparket henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Dette hørtes ikke noe bra ut! Denne læreren høres ikke ut som en god pedagog, og jeg forstår at dette ikke er noen kjekk situasjon. Det er riktig av deg å ville snakke med ledelsen på skolen, men ikke gå inn for å gi noen sparken. Dette bør ikke være et mål, det bør heller være et mål å finne en måte å være på som alle kan være enige om at fungerer. Dette kan ledelsen hjelpe til med. Du bør også snakke med dine foreldre/foresatte om dette, slik at de kan hjelpe og støtte deg. Når du legger fram dette er det viktig å være saklig og behersket, så blir du tatt på alvor.

Husk også at diskriminering er alvorlige anklager, og dere skal være veldig sikre før dere bruker dette ordet. Det er forskjell på det å forskjellsbehandle folk, og å diskriminere dem. Av og til er det helt riktig å behandle folk forskjellig, nettopp fordi de oppfører seg forskjellig. Men dersom dere mener at dette gjøres på bakgrunn av religion, hudfarge eller andre faktorer, så kan det kalles diskriminering. Tenk på dette før dere tar kontakt med ledelsen på skolen.

Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering