Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir diskriminert mot hjemme og på skolen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er født og oppvokst i Norge, men foreldrene mine er utlendinger. Moren min er hvit og naturlig blond med grønne øyne, men pappa er ganske mørk i huden. Der de kommer fra så er det å være hvit "pent" og mørkt "stygt".Jeg er lys i huden noe jeg har fått fra moren min. Jeg tar selvbruning ofte og soler meg mye om sommeren. Greia er at jeg blir diskriminert av faren min siden han mener jeg er svart og at det gjør meg stygg. Da jeg var i hjemlandet så ble jeg diskriminert av de fra pappas side for at jeg var så brun selv om de er mørke. Jeg har lyse brunt hår og var mørke blond som liten og de prøver faktisk og krangle med meg og si jeg ikke har brunt hår naturlig og diskuterer øyne fargen min noe som er tåpelig. Pappa har aldri vært sånn før, men han har blitt diskriminerende etter han har vært der nede så mye. På den andre siden blir jeg ertet av de i klassen for å være så hvit i huden. Jeg føler meg ikke bra nok. Det er snakk om hudfargen min på skolen og hjemme er drit lei av det

Besvart 07.09.2018 15:21
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Det er veldig leit å høre hvordan du har det! Du er perfekt akkurat som er, og ingen har rett til å kommentere på ditt utseende. Når pappa sier slike ting til deg gjør han noe han ikke har lov til som forelder, fordi alle barn har krav på å bli behandlet med respekt. Det er også brudd på dine rettigheter som elev når du utsettes for mobbing og dårlig behandling på skolen.
 
Jeg vil gjerne be deg om at du går til helsesøster på skolen, eller tar kontakt med helsestasjon for ungdom. Det er viktig at du får noen å snakke med om alle de vanskelige tankene og følelsene, og du få hjelp av en voksen du stoler på til å få det bedre på skolen og hjemme.
 
Jeg ønsker deg masse lykke til, og husk, ingen andre er du, og det er din superpower!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering