Hopp til hovedinnholdet

Kan NAV dekke utgifter til studiene mine?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg vil ta en utdanning i handelshøgskolen BI (oslo) i fremtiden, men må da ta opp lån. familien min sliter svært økonomisk, vi bruker nav og selv de er ikke alltid til å stole på ettersom det har hendt flere ganger at de ikke utbetaler noe (f.eks. penger til husleie, mat/klær osv.) og at vi da nesten ikke har råd til noe. så det med lån for meg for å studere kommer jeg bare til å slite med å nedbetale. jeg vet ikke om det blir så enkelt å nedbetale når jeg i tillegg i fremtiden skal flytte, være selvstendig, betale alt for meg selv osv. så kort sagt: jeg frykter det blir for mye å ta opp lån (ca. 30 000-40 000 kr pr skoleår) for å studere hos BI. ettersom jeg ikke har hatt noen penger å spare. bor hjemme med familie, men alt av klær og mat betaler jeg for selv. grunnstipendet mitt tømmes ganske raskt så jeg sliter selv nå. så det jeg lurer på er: kan nav eller noen andre dekke for lån for studiet, eller i det minste deler av det? synd å ikke kunne studere det man vil pga ikke råd...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

I utgangspunktet gis det ikke støtte til studenter fra NAV, fordi studenter må benytte seg av stipend og låneordningene som Lånekassen har.  Mange studenter må også jobbe deltid ved siden av skolen, for å få økonomien til å gå rundt.

Har du tenkt på å finne en deltidsjobb du kan ha ved siden av studiet?  Det kan gjerne være i butikk, kiosk, bensinstasjon og lignende.  Det er ikke mange kveldene/helgene i måneden du skal jobbe før du opplever at du har betraktelig mer å rutt med i måneden. 

Det å bo i kollektiv er også et godt alternativ.  Da deler du boutgiftene med flere.  Kanskje du kjenner noen som også har lyst til å flytte hjemmefra? 

Ønsker deg en fin dag og lykke til videre :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer

Zelda om å flytte hjemmefra

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Har du flyttet hjemmefra? Eller har du planer om det? Les mer om når du kan flytte og hva det koster å boung.no/bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning