Hopp til hovedinnholdet

Kan man få dekket brystoperasjoner?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 18 år som har hatt hengepupper så lenge jeg kan huske. dette hemmer meg veldig, fra sex til trening. Har veldig lav selvtillit pga dette... Går det an å få dekket brystløft av denne grunn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mange kvinner som føler at brystene ikke er bra nok. Det er dessverre slik i dag at kroppene våre skal se helt spesielle ut for å være bra nok, og det er ingen som passer inn i det bildet, hvis de ikke blir retusjert etterpå. Alle har ett eller annet som ikke er som idealet. Det kan være nesen, bryster, underlivet, lår, mage, huden og videre. 

Det er forståelig at du føler dette vanskelig, og mange som er misfornøyd med noe ved kroppen ser tilslutt bare det som ikke er bra. Men sannheten er at du er bra nok. For det er nemlig det vi alle er. Vi er satt sammen slik vi er satt sammen, og det er ingen av oss som har bedt om å bli den personen vi har blitt. Det er derfor ingen som kan noe for at man har de genene man har som gjør deg til nettopp deg. Men fordi du er nettopp du og ingen andre så er det bra! Det er viktig å se seg selv i speilet og forstå at du er bra som du er. Ingen andre er som deg. 

Man får ikke dekket prisen på brystoperasjoner hvis det ikke er på grunn av fysiske plager. Grunnen til dette er nok også at de aller fleste føler ikke at brystene deres er bra nok, og grunnen til det er nok at de aller fleste ikke har bryster som ser ut som idealet man ser rundt seg. 

Husk at alle du møter har noe de ikke føler er bra nok, også den personen du har tenkt å ha sex med. De fleste ser derfor ikke hva som er uten for idealet hos andre fordi vi er mest opptatte av hva andre tenker om oss. Det samme gjelder de andre på treningen. De lurer kanskje på hva du tenker om magen deres eller rumpa eller føttene. 

Jeg vet det er lett å si, men ikke så lett å føle. Jeg håper og ønsker at du allikevel kan se litt lettere i speilet og være fornøyd med det menneske som ser tilbake på deg, for det er bare ett slikt menneske i hele verden. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Zelda om kroppspress

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Opplever du mye kroppspress? Hva gjør det med selvtillitten og selvbildet ditt? Ikke sammenlikne deg men andre, men sett pris på alle de gode egenskapene DU har.

Les mer

5 på gata: Føler du på kroppspress?

Gutt ser på seg selv i speilet (colourbox.com)

Kroppspress er noe mange føler på, mye på grunn av manipulerte bilder på sosiale medier. Kanskje kjenner du deg igjen i noen av svarene til disse ungdommene?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse