Hopp til hovedinnholdet

jeg lurer på hvor gammel man må være for å flytte inn i kollektiv

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! jeg lurer på hvor gammel man må være for å flytte inn i kollektiv? Jeg ser på Skam og de skal spille 16 åringer cirka, og hu Noora bor i kollektiv! Så ja derfor luere jeg Please svar! Og hvor & hvordan man kan søke. Jeg og vennene mine har tenkt til å bo i kolle sammen når vi er sånn 16, hvis der er lov! Så svar❤

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Det er vel egentlig ingen aldersgrense for når du kan flytte i kollektiv eller bo for deg selv. Så lenge du er under 18 år, må dine foreldre godkjenne at du skal bo for deg selv ellers trenger du ikke søke noen steder.

Det er mange ungdommer som må  flytte på hybel eller i kollektiv når de begynner på vg skole dersom det er lang reisevei fra hjemmet og til skolen. Skal du bo for deg selv utenfor hjemmet, koster jo det en del penger og om du bor utenfor hjemmet pga avstand ( eller vanskelig kommunikasjonsmidler) kan du få bostøtte gjennom Statens lånekasse for utdanning. Men om du bare vil bo i kollektiv fordi du synes det er gøy å bo for deg selv vil du måtte betale husleie selv. Hvor mye dette vil koste varierer veldig, men et sted mellom 2-4000 kr i måneden må du nok regne med.

Jeg legger ved noen artikler det kan være nyttig for deg å lese. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Gutt diskuterer med faren sin (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

Les mer

Zelda om å flytte hjemmefra

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Har du flyttet hjemmefra? Eller har du planer om det? Les mer om når du kan flytte og hva det koster å boung.no/bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra