Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi kyssa meg foran andre uten lov fra meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Vi hadde en slags fest på en Torsdag. Det var ikke noe alkohol på festen vi var på så alle var 100% edru. Jeg var der med kjæresten min, jeg skulle gi han ett kyss da plutselig "vennina" mi hopper opp i mellom oss og kysser meg med vilje. Det var en offentlig fest så mange folk så det, inkludert kjæresten min. Jeg syns det var så ekkelt. På skolen neste dag plaga folk meg ganske med det. Jeg kom hjem gråtendes. Hun som kyssa meg plaga meg også. Etter en lang stund ble dette fra plaging til mobbing. Heldigvis gidder folk ikke å bry seg så mye mer om det, selv om det er selvfølgelig noen som fortsetter. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg tenker på det heile tiden og syns det er så ekkelt. Jeg vil at noen skal snakke med henne eller gjøre noe med det. Det var tross alt ett kyss med tunge (jeg kyssa ikke tilbake) uten lov av meg. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra at du vet hvor dine grenser går. Litt rart at de erter og mobber deg for noe venninna di har gjort. Kanskje du bør tenke ut noe du kan si som snur fokuset litt?

Klarer du å si noe til venninna di? Spør henne eventuelt om hva hun tenkte på når hun kyssa deg på den festen. Si at du opplevde det ubehagelig og at hun tråkket langt over dine grenser. Kanskje hun var sjalu på at du hadde kjæreste? Eller kanskje hun ville ha oppmerksomhet av en eller annen grunn.

Hvis noen kommenterer det som skjedde igjen så kan du si. "Ja uff det var skikkelig ugreit og overraskende at hun kyssa meg. Håper aldri jeg opplever noe liknende igjen. For meg er kyssing noe jeg deler med kjæresten min og aller helst når vi er for oss selv."

Snakk eventuelt med helsesøster om det du opplevde og det som har skjedd etterpå. Kanskje helsesøster eller noen på skolen kan snakke med venninna di. Eller prøv å legg det som skjedde bak deg. Du har ikke gjort noe galt. Kanskje du har lært noe viktig av det som skjedde. Hva kan du gjøre for å beskytte deg mot at det skjer noe liknende igjen?

Se vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hjelpetjenester
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om diverse