Hopp til hovedinnholdet

Har jeg normal vekt? Er helsesøster og rådgiver samme person?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte bare på om jeg er i normal vekt. Jeg synes ikke jeg er tjukk eller noe, men jeg bare lurer. Jeg er 13 år og 165- 167 cm høy. Jeg veier ca 65- 67 kg. Jeg er ikke akkurat tynn, jeg har litt mage og litt store lår og litt større en det man helst vil være men tjukk er jeg ikke. Og lurte jeg på om man blir veid i 8. av helsesøster? Og om hun kommer til å ringe hjem eller si til foreldrene mine hva jeg Veier og sånt ( liker ikke så veldig godt og snakke om vekt). Er rådgiver og helsesøster det sammen? Er det samme person på en skolen fordi rådgiveren på u-skolen (jeg begynner der etter ferien) er naboen min. Han er veldig snill. Hilsen meg :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Først vil jeg si at helsesøster og rådgiver på skolen er to forskjellige personer. Rådgiveren på skolen vil ikke være den som veier ungdommene på ungdomsskolen. Helsesøster på skolen har utdannelse som sykepleier og deretter etterutdannet seg til helsesøster. Helsesøster er den som tar seg av det medisinske hos elevene. 

Det er vanskelig for meg som ikke har møtt deg å si noe om hva som er normal vekt for deg. Jeg legger ved en artikkel som heter: Hva er det vanlig å veie som du kan lese. 

Når du starter på ungdomsskolen kan du ta en prat med helsesøster om dette emnet også. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hjelpetjenester
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om diverse