Hopp til hovedinnholdet

Flytter på hybel. Vet ikke hva jeg gruer meg til Har dere noen tips?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg flytter hjemmefra til en hybel snart. Har gruet meg til dette lenge, men alt har blitt verre nå de siste dagene. Klarer ikke helt å finne ut av akkurat hva jeg gruer meg til. Har dere noen tips? Jeg har lest artikkelen deres om hjemlengsel.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Du starter på en ny epoke i livet som du selv kan forme som du vil. Det er skummelt. Det er normalt å savne det kjente fra hjemstedet. 
Er det for utdannelse du flytter på hybel? De fleste utdanningsinstitusjoner har personer du kan snakke med om det du trenger praktisk hjelp til å løse. Det er og rådgivere du kan snakke med om savn, hjemlengsel, bekymringer som måtte dukke opp.
Helsestasjon for ungdom er og et tilbud du kan benytte på stedet der du skal studere. De har taushetsplikt og kan ha samtaler dersom det er behov for det. Du finner åpningstider og plassering på kommunens hjemmesider.  Utdanningsstedet har bli kjent kvelder og ofte omvisning i nærområdet til skolen. Bli med på alt som tilbys av felles aktiviteter. 
Vil du drøfte dette anonymt med en person kan du ringe :Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bør du melde flytting som elev eller student?

Jente sitter på en benk og tenker. (www.colourbox.com)

Når du skal flytte for å gå på skole eller studere, er det ofte nok å gi beskjed til Posten. Hvis du melder flytting vil det gi deg ekstrakostnader.

Les mer

Zelda om å flytte hjemmefra

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Har du flyttet hjemmefra? Eller har du planer om det? Les mer om når du kan flytte og hva det koster å boung.no/bolig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra