Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale foreldrene mine til å la meg få snapchat?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvordan overtale foreldrene mine om å få Snapchat?

Besvart 15.02.2019 15:55
 

Svar
Hei


Her tenker jeg det kan være greit å spørre foreldrene dine spesifikt om hvorfor du ikke kan få snapchat. Prøv å se deres side av saken, før du forklarer hvorfor du mener at du bør få snapchat. Du må rett og slett få dem til å innse hvor viktig dette er for deg. Da må du tenke gjennom hvorfor du ønsker deg snapchat. Er det fordi vennene dine har det? Er det fordi du synes det er morsomt? Er det fordi du trenger det for å snakke med folk? Tenk litt over akkurat hvorfor du ønsker deg det, og forklar det til foreldrene dine. 

Videre tror jeg det er viktig at du viser at du ser foreldrene dine sin side. Kanskje de synes du er for ung? I så fall kan det være fint å fortelle dem at du forstår dette, men at du føler deg moden nok til å ha det likevel. Ikke start en krangel eller angrip dem. Hør på det de har å si før du forklarer din side av saken. Da ser de kanskje at du er moden og reflektert nok til å ha snapchat:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser