Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta tatovering?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 14 men 15 om to måneder og jeg lurer på om jeg kan ta en tatovering på armen min siden jeg har kutte merker på hele(fra albuen å til hånda) jeg vet det er 18års grense men jeg lurer på om det kan jøres et unntak

Besvart 03.11.2019 10:55
 

Svar
Hei!

De aller fleste steder som gjør tatoveringer har aldersgrense på 18 år. Noen steder kan man få tatovering hvis man er under 18 år, dersom man har tillatelse fra foreldre. Om det gjøres noen unntak på grunn av selvskading tror jeg ikke. 

Slik jeg forstår det så ønsker du å skjule arrene dine etter selvskading. Jeg forstår at du ønsker det. Arrene er en del av deg og de forteller din historie. Historien din er sikkert vond og sår, men det beste er å akseptere arrene. 

Noen arr kan blekne litt med tiden, men de fleste arr er synlige hele livet. Du kan hjelpe huden din med å bruke en god fuktighetskrem slik at elastisiteten holder seg. 

Du trenger ikke å forklare noen om hva arrene handler om. Du kan velge å ikke si noe når noen spør. Du kan også velge å si at du ikke vil snakke om det. Du kan også velge å fortelle din historie. Kanskje vil du endre hva du svarer jo eldre du blir. Bruk tid på å finne ut hvilket svar som er best for deg. 

Ta gjerne en prat med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor om dette. Det å sette ord på alt til helsesykepleier kan være et godt sted å starte. Helsesykepleier har taushetsplikt.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser