Hopp til hovedinnholdet

Kan dere hjelpe meg med å se hva faren min kan ha gjort mot meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er vokst opp med en narsisistisk far og en mamma som hylte i timesvis etterskoletid. Jeg har nå fått diagnoser som boarderline personality disorder, paranoid personality og diverse. Pappa var mye borte i barndommen min og bortsett fra mammas boarderline personlighet prøvde hu sitt beste/sellom det var sykisk abuse og jeg følte skam og jeg aldri slappet av uansett hvor jeg var for jeg var redd for å komme hjem . Jeg vet at pappa ikke bryr seg om meg det har han sagt til mamma Når jeg var liten hylte jeg times vis, jeg var vettskremt for men i familie og ellers. Jeg klarte ikke se dem i øynene. Det var helt forferdelig! Vi vet at pappa rista meg engang når jeg var kanskje tre år, resten vet vi ikke. Jeg frykter hva han har gjort med meg. Kan dere se fra situasjonen hva han kunne ha gjort verre en risting? Hvis ikke, hvem kan hjelpe meg.

Besvart 04.11.2019 16:43
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss og forteller hvordan du har det og at du kan spørre oss om råd slik at du kan få et mer nyansert bilde av foreldrene dine og hvordan de kan ha påvirket deg. Jeg forstår at det er viktig for deg å få noen svar!

Jeg kan dessverre ikke si noe ut fra det du beskriver hvordan faren din har vært mot deg. Noen ganger er det dessverre slik at man må godta og akseptere at man ikke får svar på alt. Det jeg kan si er at det  kan høres ut som han har påvirket deg og slik du har det i dag med hvordan han har vært som far for deg.

Han viser at han ikke er tilstede for deg og han har også sagt, i følge din mor, at han egentlig ikke bryr seg så mye om deg. Det kan jo være at du kjenner på noen triste følelser inni deg ved å få en slik informasjon. Det er vondt og ikke føle seg elsket eller viktig for en foreldre.

Jeg syns også det er fint at du kan se at moren din virkelig har gjort så godt hun har kunnet i din oppvekst. Likevel så kan det også være slik at du ikke har fått det du har hatt behov for og trengt og at dette kan gjøre det litt komplisert.

Har du en psykolog du snakker med nå? Jeg vil anbefale deg å snakke med psykolog og dersom du ikke gjør det så kan du få henvisning fra fastlegen din.

Det å sortere i tanker og følelser sammen med noen kan hjelpe deg til å forstå deg selv bedre og hvorfor du gjør som du gjør i noen situasjoner. Hva er det som gjør at du er så redd for menn for eksempel og om hvordan dine erfaringer med faren din i oppveksten kanskje har bidratt til at du strever i dag?

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser