Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få betalt det jeg er lovet etter salg av sex?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er i en situasjon hvor jeg kjenner veldig for behovet for rus, for å få meg igjennom livet. Skal ikke gå så dypt i dette nå. For å få økonomi til rus, selger jeg sex. Dette er noe jeg virkelig hater, og har store problemer med alt innen kropp, identitet og seksualitet. Men jeg hadde en opplevelse som virkelig plager meg, men jeg vet ikke om jeg egentlig har lov å hs følelser eller noen spesielle tanker på dette. Jeg traff en jeg hadde truffet et par ganger tidligere. Denne gangen gikk jeg med på å gjøre mye mer enn vanlig, og mye jeg ikke ville. Dette var fordi han kunne betale dobbelt opp, så jeg gikk med på det. Vi gjorde alt vi ble enige om, og han skulle vippse meg når han kom hjem. Jeg gjorde aldri det, og svarer ikke på meldinger. Hva kan jeg gjøre med dette? Det virkelig plager meg. Jeg føler meg skikkelig ekkel og egentlig ganske brukt. Og kjenner veldig på at jeg ikke betyr en dritt og folk kan gjøre som de vil. Er det ingenting for meg å gjøre? Anmeldelse..?

Besvart 05.11.2019 08:39
 

Svar
Hei gutt 20 år

Dette spørsmålet vil bli besvart av både en jurist og en psykolog.

Jurist:

Slik jeg forstår spørsmålet ditt, så har du ikke fått betalt for en gjennomført avtale om seksuelle handlinger.

Du spør om du kan anmelde vedkommende som ikke har betalt. Det du kan anmelde ham for er kjøp av seksuelle tjenester. Som du kanskje vet så er det ulovlig å kjøpe sex, men det er ikke ulovlig å selge sex. Det følger av straffeloven § 316 at man kan bli straffet med bot, fengsel i inntil 6 mnd eller begge deler dersom man betaler for sex.

Det vil si at du kan anmelde ham for å betale for seksuelle ytelser. Det betyr imidlertid ikke at du vil få de pengene han skylder deg ved å anmelde.

Du kan nok ikke anmelde ham for å ikke betale deg det han skylder, nettopp fordi det ikke er lovlig for ham å inngå en slik kontrakt som han har gjort. Politiet vil nok dessverre være mer interessert i det kriminelle han har gjort ved å kjøpe seksuelle tjenester, fremfor pengene han skylder deg.

Psykolog:

Det er trist å lese at du har et så stort behov for å ruse deg og selger seksuelle tjenester. Du skriver at du misliker veldig det du er i nå og jeg forstår det sånn at du gjerne vil ut av dette negative mønstret. 

Vit at det finnes hjelp å få og at du kan få det bedre med deg selv. Det høres ikke greit ut for deg og jeg tenker at du trenger hjelp nå.

Jeg tenker at du vil ha god nytte av å snakke med noen som kan hjelpe deg med å forstå mer av de tankene og følelsene som du bærer på. Jeg vil anbefale deg å oppsøke fastlegen din og få en henvisning til DPS (Psykisk helsevern for voksne). Der kan du få hjelp til å forstå deg selv bedre og du kan også få hjelp til rusavhengigheten din. 

Det kan være litt ventetid før inntak ved DPSet, så jeg vil anbefale deg at du går til Helsestasjon for ungdom i mellomtiden. Der vil du bli tatt på alvor og få tilbud om støttesamtaler over tid.

Vi har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta vare på deg selv! Vi ønsker deg alt godt. 

Med vennlig hilsen juristen og psykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser