Hopp til hovedinnholdet

straffet med vold og slag

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år og jeg fikk ris på rumpa av onkelen min. Han ble sur fordi jeg ikke sa i fra når jeg var ute å gikk i skogen og var redd det hadde hendt noe. Så han gikk ut i skogen å lette etter meg. Så tok han meg i handa hardt. Når vi kom hjem satte han seg på en stol, å sa at jeg skulle legge meg over fanget hans. Jeg nølte siden jeg ikke skjønte noe. Så trakk han meg over fanget sitt å sa at jeg skulle få ris. Så riste han meg. Han riste meg kanskje I 15 min. Så sa han at jeg skulle gå opp der hvor jeg sover. Så gikk jeg å det gjorde skikkelig vondt på rumpa. Jeg la meg på magen i senga å gråt litt. Så banket han på å spurte om han kunne få komme inn, jeg sa ja. Så spurte han om det gjorde vondt så sa jeg ja. Da spurte han om han skulle smøre en krem på rumpa da sa jeg ja. Så ga han meg klem å sånt. Jeg lurer på om det er lov hvis jeg ga tillatelse til han fra da jeg kom dit? Han bor i Finland. Han kan være ganske streng.

Besvart 05.11.2019 12:00
 

Svar
Hei jente 16 år 
Takk for at du skrev til oss. 
 
Det er trist å høre at du har blitt straffet på denne måten . Det er ikke lov å bruke vold mot  barn og ungdom . Det er straffbart og kan anmeldes.
 
Du forteller at du lot onkelen din komme inn og smøre deg, men dette var det jo kun behov for fordi han allerede hadde slått deg hardt og lenge.
Det er helt naturlig hvis du syntes dette var spesielt og ubehagelig . 
 
Det er bare onkelen din som har skylden for det som skjedde. Voldsbruk er ikke tillatt. Du bør derfor få hjelp slik at du ikke må besøke denne onkelen mer  alene .
Vi vil oppmuntre deg til å snakke med noen voksne som du stoler på .  Det kan for eksempel være  foreldrene dine, helsesykepleier , en lærer eller fastlegen din . 
Hvis du vil snakke anonymt med noen om dette , kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge , telefon 116 1111. Dette er en døgnåpen telefon . 
 
 
 Ønsker deg lykke til . 
Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ris og ros/ung.no
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ris og ros/ung.no