Hopp til hovedinnholdet

Jeg har røde prikker på tissen, hva kan det være?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har røde prikker på tissen min, jeg vet ikke hva det er nøyaktig. Jeg har også noe som ligner på et skrubbsår. Jeg er redd og vet ikke hva jeg skal gjøre, er det farlig eller vanelig. Jeg har nettop fylt 13 25.okt håper jeg får et bra svar på dette

Besvart 04.11.2019 12:35
 

Svar
Hei

Det er flere ting som kan forårsake dette, men det er veldig vanskelig å si noe konkret om hva det kan være uten å undersøke deg og vite mer om deg. Vi i ung.no kan ikke stille diagnoser eller anbefale behandling, så hvis du er bekymret for hva dette er vil jeg anbefale deg å gå til fastlegen slik at du kan bli undersøkt. Den vanligste årsaken til sår på tissen er herpes. Herpes kan man bli smittet av uten å ha sex, men de fleste som har herpes i underlivet har hatt sex før. Som sagt er det vanskelig å si noe om hva dette er uten å se det selv. Mange synes det er flaut å gå til legen med plager fra underlivet, men dette er noe vi leger ser hver eneste dag og det er aldri flaut eller ekkelt for oss. Hvis du har mulighet til å snakke med foreldrene dine om dette kan det være lurt å dele det med dem eller en annen voksen du stoler på. Foreldre er fine å lene seg på når man blir bekymret, og de er ofte flinke til å finne ut av hva som er vanlig og går over av seg selv, og hva som bør undersøkes av lege. 

Jeg håper du finner ut av det og at du får hjelp hvis du trenger det! Ønsker deg alt godt! 

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser