Hopp til hovedinnholdet

Lov å flytte på seter i en russebuss?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har noen spørsmål angående busser. Når ble det forbudt å ha sidestilte seter? Kan busser fra før det ble forbudt, bygges om til å ha sidestilte seter? Kan busser med to og to seter bygges om til sittegrupper (type ekspressbusser)? To og to mot hverandre. Kan man ha ståplasser i en russebuss? Om man f.eks. monterer stenger til å holde seg i.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

All ombygging av setearrangement foretatt etter 15.3.2005 skal ha foroverstilte eller bakoverstilte seter. Det er forbudt med sideveis seter etter denne dato. Uansett hvor gammel en buss er så kan man ikke montere sideveis seter etter 15.3.2005. Seter kan settes mot hverandre, dersom stol/belteinnfestningene tilfredstiller krav til innfestning. Det kan være ståplasser i buss, dersom den kan klassifiseres som buss med ståplasser, og tilfredsstiller alle krav til en slik. Det er ingen spesielle bestemmelser for russebuss, da alle disse forskriftsmessig er å betrakte som ordinære busser.

 

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sikrer du at russebussen er lovlig

Russebuss

For å få russebussen godkjent, må dere på bussen sørge for at den oppfyller alle nødvendige krav. Sjekk hvilke regler som gjelder!

Les mer

Smart å vite om russebil og russebuss

Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort