Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om testosteron.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har begynt å bruke Testosteron depo Galenika som er fabrikkert i 11080 Beograd, og lurer på om dette er uekte testosteron eller ekte vare. Søker man på Testosteron depo Galenika får man opp det preparatet jeg bruker og kan se pakningen og ampullene. På eskens forside står bl.a følgende; 5 ampula x 1 ml 250mg/1 ml i.m.upotreba lek je namenjen odraslima 1ml rasvora za injekciju sadrz testosteron enantate 250mg Pomocna supstanca: maslinovo ulje, rafinisano Håper du kan finne ut av det!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke hjelpe deg å bruke testosteron ulovlig. Jeg er lege og forpliktet på dét. 

Jeg må fortelle deg at det er ganske farlig å bruke testosteron ulovlig. Testosteron er et stoff man kan få som medisin, dersom man har spesielle tilstander. Men å bruke testosteron uten at det er anbefalt av lege, er farlig.

For det første har testosteron en rekke bivirkninger. Jeg legger ved lenke nedenfor. (Bi)Virkningene er ofte uforutsigbare, og derfor bør lege forskrive og følge opp dette. Når man kjøper testosteron ulovlig, er det dessuten ikke kontrollert eller godkjent. Man har derfor ingen garanti for at det man kjøper, faktisk ER det man har betalt for. Ofte blander de som selger det, testosteronet ut med noe annet, eller de kan ha andre, farlige stoffer i ampullene, i stedet for (selv om det står på at det skal være ekte vare). De som smugler og selger, har etterhvert blitt ganske dyktige til å etterligne ekte vare, så det er ikke alltid lett å gjennomskue dette heller.

Så dette er altså svært farlig å prøve på; det er på mange måter et sjansespill. Jeg vil fraråde deg det på det sterkeste. Du kan lese mer om det nedenfor, og spørre legen din om mer informasjon. Leger har taushetsplikt.

 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er anabole steroider?

Gutt viser muskkler (colourbox.com)

Visste du at anabole steroider nesten har den samme virkningen i kroppen som testosteron? Her får du en forklaring på hva anabole steroider egentlig er.

Les mer

Bivirkninger av anabole steroider

trening (colourbox.com)

Det er ikke ukjent at anabole steroider kan gi en rekke negative bivirkninger. Her får du en oversikt over hvilken konsekvens dopingbruk kan ha, både fysisk og psykisk.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping