Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen hvis man blir tatt for importering av AAS (steroider)?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16 år som vurderer å begynne med steroider (anavar).Jeg vet det meste om steroider og alt om at man ikke burde ta AAS når man er ung. Men jeg lurer på et par ting: -Hva er straffen hvis man blir tatt for importering av AAS (altså hvis pakken blir stoppet i tollen) -Hvor stor er sjansen for at pakken blir stoppet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn! Det virker som om du er veldig reflektert, og det er bra du har lest deg opp på steroider. En utfordring ved å vurdere innhold på steroider, vil være at du kan kjenne på at kunnskapen du har reduserer risikoen forbundet med å bruke det. Grunnen til det er rett og slett fordi bivirkningene virker mindre sannsynlige, når man har mer informasjon. Men dette stemmer ikke. Derfor gjør du gjør deg selv en kjempetjeneste ved å vurdere den fysiske og psykiske risikoen.

Etter straffeloven § 162 b straffes den som ulovlig tilvirker, innfører, utfører, oppbevarer, sender eller overdrar stoff som er ansett som dopingmiddel (eksempelvis steroider) med bøter eller med fengsel i inntil 2 år. Bot er mest aktuelt ved innføring av en liten mengde. Stoffet vil også bli beslaglagt i tollen hvis det blir oppdaget.

Det er ikke mulig å si hvor stor sjansen er for at pakken blir stoppet.

Hilsen Dopingkontakten i samarbeid med ung.no og juristen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bivirkninger av anabole steroider

trening (colourbox.com)

Det er ikke ukjent at anabole steroider kan gi en rekke negative bivirkninger. Her får du en oversikt over hvilken konsekvens dopingbruk kan ha, både fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er anabole steroider?

Gutt viser muskkler (colourbox.com)

Visste du at anabole steroider nesten har den samme virkningen i kroppen som testosteron? Her får du en forklaring på hva anabole steroider egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping