Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å bruke cannabis utenfor idrett, i følge antidoping reglene?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg trenger hjelp med å tyde dopinglisten til Antidoping Norge. Skulle gjerne ha spurt dem direkte men de har ikke noen anonym mulighet for å stille spørsmål så jeg fyrer løs her. Uansett, jeg er tilknyttet en idrettsklubb som har avtale med antidoping Norge angående dopingtester, dette betyr at de er innom fra tid og annen og tester oss. Jeg er en sporadisk bruker av cannabis, og ser at cannabis er lovlig utenfor konkurranse og ulovlig i konkurranse. Jeg konkurrerer ikke i idretten men bare trener i klubben. Altså, all testing av meg foregår utenfor konkurranse i lokalet til idrettsklubben. Er det dermed greit at jeg benytter meg av cannabis ifølge dopinglista?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

Dersom du dopingtestes så kan du få en positiv prøve som følge av cannabis. Selv om cannabis faller under dopinggruppe s8 (antidoping.no/regler/dopinglisten/dopinggruppe-s8/) som forbudt i konkurranse, er det også ulovlig å dyrke frem, innføre, bruke, skaffe til seg, oppbevare, sende og/eller overta cannabis etter straffelovens § 234.

Det at du benytter deg av cannabis er dermed ulovlig, uavhengig om du konkurrerer eller ikke.

 

Dopingkontakten på vegne av Antidoping Norge

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dopinglisten

Utdrag fra dopingslista

Det er World Anti-Doping Agency (WADA)som bestemmer hvilke stoffer og metoder som er forbudt å benytte innen idretten. Forbudte stoffer og metoder blir oppført på Dopinglisten.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Syntetisk cannabis

Syntetisk cannabis

Syntetiske cannabinoidar er ei stor gruppe relativt nye rusmidlar. Dei gir ein rus som liknar cannabisrus, men effekten er sterkare. Syntetiske cannabinoidar / spice kan medføre alvorlege og potensielt livstruande tilstandar som krev rask legehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping