Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for dyrking av cannabis?

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei. Hva er straffen for dyrking av cannabis? (et par planter) eller besittelse? vet at det kan bli intill 2 år i fengsel, men detter skjer vel sjelden? synes reglene er jævla teit siden marijuana er et ganske harmløst stoff med mindre brukeren er en idiot som bruker hver dag..med tanke på den nye avkriminaliseringen. spørr for en venn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter legemiddelloven §§ 22 og 24, jf. forskrift om narkotika § 5 er det blant annet forbudt å tilvirke og være i besittelse av cannabis. Overtredelse av forbudet mot tilvirking av narkotika kan etter legemiddelloven § 31 straffes med bøter eller fengsel inntil 3 måneder, eventuelt begge deler.

Besittelse av narkotika kan etter legemiddelloven § 31 andre ledd straffes med bøter eller fengsel inntil 6 måneder, eventuelt begge deler.  

En person som tilvirker eller oppbevarer narkotika risikerer også å bli dømt etter straffeloven § 231 om narkotikaovertredelse. Etter denne bestemmelsen er straffen bøter eller fengsel inntil 2 år.

Det er vanskelig å si noe konkret om hvilken straff en person vil bli idømt i tilfellet du beskriver, ettersom dette beror på de faktiske forholdene i saken.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping