Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge er man påvirket etter å ha tatt Adderall?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 16 år, og lurer på: Hvor lenge man er påvirket hvis man tar adderall?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Adderall er en veldig sterk medisin som kan brukes mot ADHD.. Men den kan ha farlige bivirkninger og er ikke et 0godkjent legemiddel i Norge. En må få den av en erfaren lege som må søke ekstra. Medisinen kan føre til skadelige og dødelige (i verste fall  bivirkninger  Så en må aldri bruke mer enn legen har sagt  og aldri bruke andre sine medisiner! 

Det fins 2 ulike sorter Adderall tabletter. De "vanlige", og så Adderall XR. Den vanlige sorten virker ca 4-6 timer  og Adderall XR ca 12 t. Dette er ganske forenklet,, for her kommer individuelle variasjoner og andre forhold inn også. 

En kan finne spor av medisinen i blodet /urinen i flere dager etterpå. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping