Hopp til hovedinnholdet

PCT etter dopingbruk, hvilke preparater skal jeg bruke?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har drevet med anabole steorider i ca 11 uker totalt, og skal gå av. eg ska bruke pct og lurer på hvilken eg skal bruke. Eg har vurdert Nolvadex, Clomid og Hcg. Eg gikk på Testosteron Enthate, Winstrol og Masteron. Eg vil jevne ut vannrestutisjonen og starte test produksjonen og sæd produsjonen og slippe Gynomastisk. Har dere noen tips? Hva trenger eg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Godt spørsmål! Det er veldig mange ulike varianter av PCT der ute, så det er vanskelig å ha oversikt over hvilke mengde og dose man skal velge. Om man skal velge det i det hele tatt. Grunnen til dette er fordi det rett og slett ikke er gjort noen studier på PCT midlene du beskriver i forbindelse med bruk av steroider. Noen sier at noen går sammen, mens andre hevder at noen preparater motvirker hverandre. 

 

Det er likevel kjempe bra du spør isteden for å bare veldig noe helt tilfeldig. Ingen av de PCT alternativene du nevner er det gjort noen studier på. Som du sikkert merket med steroidene, så er effekten veldig ulik fra person til person (antar at du også ha venner som bruker). Som et eksempel på dette fant jeg et studie som blant annet hevdet at selvom noen bruker HcG, har det for mange ført til plager med erektil dysfunksjon (at penisen ikke fungerer). Det finnes dessverre ingen magisk pille som får i gang sæd produksjonen, starter testosteron produksjonen og motvirker gynecomasti.

Får du bivirkninger, eller ønsker du å slutte og få behandling, anbefaler jeg deg å gjennomføre en uforpliktene og anonym samtale med Steroideprosjektet på tlf 46959791.

Dopingkontakten er også en anonym tjeneste som er tilgjengelig på chat (antidoping.no/dopingkontakten) og telefon 800 20 500, tirsdag-fredag kl 11-18. Der kan du prate om doping, trening og/eller mestring.

Håper på å høre fra deg!

Hilsen Dopingkontakten
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er anabole steroider?

Gutt viser muskkler (colourbox.com)

Visste du at anabole steroider nesten har den samme virkningen i kroppen som testosteron? Her får du en forklaring på hva anabole steroider egentlig er.

Les mer

Hjelp med bivirkninger etter bruk av anabole steroider?

Bivirkningene man kan få når man bruker anabole steroider kan være både ubehagelige og farlige. Heldigvis finnes det hjelp å få.

Les mer

Dopingkontakten

Bildet er lånt fra https://antidoping.no/

Har du eller noen du kjenner behov for å snakke med noen om doping?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping