Hopp til hovedinnholdet

Legalisering av narkotika?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

så lissom jeg har hvert veldig intressert i foreksempel hasj og kankje lsd, og ved en del reserch har jeg funnet ut at det er veldig mye mindre farlig enn det mange tror, at de fleste ser på det sammen med heroin og sånt og jeg vet det er riskee men føler at de riskene kan bli minimalisert via legalisering/at det blir lovelig, når mann må få det fra shady dealere så vet mann aldri hva mann får iforhild om mann kjøper det i en sjekket butikk. Lissom stater og land som har gjort det lovlig ser ut til å ha det fint og vil si at om stortinget gjør det lovlig så kan politi styrker fokusere mere på heroin og greier. Jeg er usikker på hvor mye jeg vet men føler meg godt opplest så er det en helt annen sak med psykedeliske stoffer som lsd, lissom den største faren der og den som de fleste har dødd av så vidt jeg vet er at de ikke fikk riktig stoff og tok noe som var farlig og dødelig, dette problemet ville hvert nært eliminert ved legalisering, annet enn det er den største faren traumtisering.

Besvart 25.10.2018 12:33
 

Svar

Hei

Vi har dessverre ikke mulighet til å kommentere ruspolitikk, men vi har laget én eller flere artikler som kanskje vil besvare noen spørsmål knyttet til det du lurer på.

Håper det kan være en veiledning på veien.

 

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

LSD, spiss fleinsopp og andre hallusinogene stoffer

LSD

De hallusinogene stoffene påvirker sentralnervesystemet og fremkaller sansebedrag, illusjoner og hallusinasjoner. I naturen finnes mange vekster med hallusinogene virkninger, den mest vanlige i Norge er spiss fleinsopp. Hallusinogener kan også fremstilles syntetisk, der LSD er det mest kjente.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping