Hopp til hovedinnholdet

Vil prøve steroider, er det farlig med bare 1 sprøyte?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er gutt 16 og mange av vennene mine har lurt på og prøve steroider 1 gang og trene ver dag men slutte etter 1 sprøyte, men fortsette og trene. Er dette noe som er veldig farlig og hva skader kan skje med bare en sprøyte. Og hjelper det og trene senere etter 1 sprøyte?

Besvart 18.01.2019 12:59
 

Svar
Hei

Godt at du er interessert i trening. Det er en viktig forutsetning for å kunne svare på det spørsmålet du stiller. 1 sprøyte med steroider er vanligvis ikke måten steroider tas på, fordi prestasjonen, musklene, trening og fettforbrenningen din ikke vil kunne få betydelig effekt av den ene gangen. Jeg går ut ifra at ønsket ditt med den ene sprøyten er å kunne oppleve at treningen går kjempe bra, og at du får gode resultater? For hvis det er poenget blir en sprøyte med steroider som en litt mer skadelig variant av å ta rusmidler, eller drikke mange kopper kaffe før trening ift energi. Du har mer energi og kan yte mer, men det er altså bare den ene gangen, som ikke vil være betydelig for treningen du videre tenker å gjøre. For å få effekt av treningen krever det at du legger ned arbeid over tid, og du vil absolutt ikke ha like mye lyst til å gå på trening etter at nivået med steroidene i kroppen har gått ned.

Når det kommer til om det er farlig er det jo veldig avhengig av hva du anser som farlig. Ja, du vil få negative helsekonsekvenser selv om det oppleves veldig positivt der og da, fordi ved å tilføre steroider til kroppen utenfra gir du hjernen signal om at den ikke trenger å produsere testosteron på egenhånd. Dette kan føre til at testiklene dine krymper, ereksjonsproblemer + mye annet som er lenket i artikkelen under. Bivirkningene av bruk varierer fra person til person. Jeg anbefaler deg å se på videoen til Steroideprosjektet som forklarer hvordan anabole androgene steroider fungerer: www.youtube.com/watch?v=P0wTs4b2NiQ 

 

Ta gjerne kontakt med Dopingkontakten om du har noen flere spørsmål om bruk, eller om du vil snakke om trening generelt.

Hilsen Dopingkontakten

Chat (tirs-fre kl 11-18, www.antidoping.no/dopingkontakten)

Telefon (tirs-fre kl 11-18, 80050200)

E-post (dopingkontakten@antidoping.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bivirkninger av anabole steroider

trening (colourbox.com)

Det er ikke ukjent at anabole steroider kan gi en rekke negative bivirkninger. Her får du en oversikt over hvilken konsekvens dopingbruk kan ha, både fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er doping?

Doping (colourbox.com)

I ulike tidsepoker har folk kjent til og lett etter stoff som kunne påvirke kroppens prestasjonsevne i ulike sammenhenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping