Hopp til hovedinnholdet

Overgrep fra far.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Ehm jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, men jeg trenger råd. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men jeg husker at jeg fikk noe drikke av pappa før jeg la meg og han dopet meg og voldtok meg. Jeg vet at jeg ble voldtatt fordi jeg er 2 måneder på vei. Jeg trenger bare råd hva jeg skal gjøre fordi jeg kan ikke snakke med noen, det er for vanskelig for meg. Pliiis hva burde jeg gjør. Jeg kan ikke ta bort ungen nå fordi det er forsent og mamma tror jeg er gravid med kjæresten min. Burde jeg gå til legen eller barnevernet? Ps pappa er ikke lenger boende hjemme

Besvart 09.04.2019 16:23
 

Svar
Hei jente 14 år.
 
Takk for din henvendelse til oss.
Vi forstår godt at du ønsker deg noen råd, for her har det jo skjedd svært alvorlige ting som du må få hjelp for.
Du forteller at pappa både har gitt deg alkohol og rusmidler, samt voldtatt deg. I etterkant av dette har du også blitt gravid.
Her har altså faren din begått mange lovbrudd som er straffbare, og dette er veldig trist!
Vi anbefaler deg å så fort som mulig snakke med en trygg, voksen person om hva som har skjedd. En slik voksen kan for eksempel være moren din eller en annen i familien, en lærer, helsesøster ved skolen din eller en lege.
Dette er flinke voksne som vil vite hva som må til for å hjelpe deg i denne situasjonen. Dersom det er slik at du ønsker å ta bort barnet, så er ikke dette for sent. Grensen for en abort er i dag 12 uker. Så dette er det fremdeles tid til, men da må til lege raskt.
Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å få flere, gode råd, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadresse:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadresse:www.incest80057000.no/.
 
Håper med dette at du kan få god hjelp, lykke til videre!Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping