Hopp til hovedinnholdet

Hva kan straffen bli for innførsel av steroider?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg bestilte et stoff fra en amerikansk side med steroider. Jeg angrer allerede og ser hvor dumt dette egentlig var... men jeg lurte på om jeg kan bli tatt for dette og i så fall hva blir straffen?

Besvart 27.04.2019 17:19
 

Svar
Hei

Det følger av straffeloven § 234 og 235 at det er ulovlig blant annet å innføre og oppbevare stoff som anses som dopingmidler. Straffen for dopingovertredelse er bot eller fengsel inntil 2 år. Og det er strengere straff dersom overtredelsen regnes som "grov". 

Definisjonen av hva som til enhver tid anses som dopingmidler finnes i forskrift om hva som skal anses som dopingmidler § 3.

Det er også forbudt å bruke, besitte og erverve dopingmidler. Bestemmelser om bruk, besittelse og erverv av dopingmidler er regulert i legemiddelloven § 24 a. Brudd på denne bestemmelsen er bøter eller fengsel inntil 6 måneder, jf. § 31. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og doping

Jente klar i startblokka (colourbox.com)

Kropp og utseende betyr mye mange for unge jenter. For noen betyr det så mye at de ønsker å bruke doping for å få det utseende de drømmer om.

Les mer

Skader fra doping

Doping

Doping er et problem innenfor både idrett og i treningsstudioene. Skadene er mange og omfattende. Årefolkalkning, psykiske problemer og økt risiko for kreft er bare noen av bivirkningene ved doping.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Hva er doping?

Doping (colourbox.com)

I ulike tidsepoker har folk kjent til og lett etter stoff som kunne påvirke kroppens prestasjonsevne i ulike sammenhenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping