Hopp til hovedinnholdet

Jeg driver med MDMA med noen venner på fritiden.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 16 år og driver med MDMA med noen venner på fritiden. Jeg har egentlig lyst å slutte, men jeg er redd jeg blir kastet ut av gjengen. Jeg har ingen andre venner enn de jeg har i den gjengen, så jeg er redd jeg kommer til å bli alene på skolen og på fritiden. En av vennene mine døde for 5 uker siden av noe sterkere en MDMA og jeg er redd at vennene mine kommer til å presse meg til å gjøre noe sterkere. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Besvart 08.05.2019 16:44
 

Svar
Hei

Vi skjønner godt at dette er et dilemma for deg. Ingen har lyst til å være uten venner eller bli kastet ut av gjengen. Problemet for din del virker å være at du har egentlig ikke lyst til å drive med MDMA heller. 

Det kan hende det blir et vanskelig valg for deg. Men hvis du skal tenke på hva som er best for din egen fremtid, er det å komme deg vekk fra den gjengen. En venn er allerede død og du er redd for å bli utsatt for press om å ruse deg enda mer. 

Vi skjønner du er redd for å bli alene på skolen. Men det er viktig å huske på at i realiteten er det bare noen få av ungdommer i Norge som bruker masse rus og synes det er kult. De aller fleste gjør ikke det. 

Det kan hjelpe å snakke med noen om hvordan dette er for deg og hva du er redd for. Tenk på en voksen du kan stole på eller snakk med f.eks. Kors på Halsen. Du kan også få mange gode tips på sidene her om vennskap

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping