Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kjenner jeg ingenting når jeg tar ritalin?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg prøvde for litt siden å ta en 40mg ritalin pille for å øve til en prøve, flere av kompisene mine har brukt det lenge og sier det hjelper dem ekstremt med å gjøre skolearbeid. Jeg tok pillen og begynte å jobbe, men kjente ikke noe slags effekt. Jeg jobbet av og på i 4 timer men det kicket aldri inn. Pillen er den samme som kompisene mine har brukt, og jeg gjorde akkurat som dem, men kjente ingen effekt. Idag prøvde jeg det igjen, men likt som sist kjente jeg ingenting. Jeg har ikke ADHD og ingen av symptomene heller. Hvorfor kjenner jeg ingenting?

Besvart 16.05.2019 19:30
 

Svar
Hei

Det er ikke uvanlig at effekt av en medisin kan variere fra person til person. Dette gjelder også for personer som har et medisinsk behov for å ta en type medisin. Det vil si at personer som har ADHD kan ha mer eller mindre effekt av medisinen ritalin. 

Det er nok også mindre sannsynlig å få effekt av en medisin når en i utgangspunktet ikke har behov for den. Det anbefales ikke å eksperimentere med dette. Medisiner som gis på resept av lege (slik som ritalin) skal ikke brukes av andre eller på annen måte enn det legen har bestemt. I verste fall kan slik bruk føre til kroppslig skade. 

Selv om det er et «kjedelig svar» så vil jeg anbefale deg å finne andre måter å øke konsentrasjonen på. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping