Hopp til hovedinnholdet

Jeg har røyket papir og er bekymret for om jeg har pustet inn noe.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har prøvd å røyke litt papir. Leste at det kan være farlig å dra inn glo i lungene. Vet ikke om dette har skjedd med meg. Vet du hvordan man kan merke om man har dratt inn glo. Og hvor farlig er det? Burde jeg oppsøke lege?

Besvart 17.06.2019 23:46
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Det er ikke sunt å røyke, uansett om det er vanlig røyk med nikotin i eller bare papir. Jeg kan ikke svare deg på om du kan ha trukket inn noe som kan være farlig, men hvis du føler deg som ellers, vil jeg tenke at dette har gått bra denne gangen.

Hvis dette er noe du går og bekymrer deg mye for, tenker jeg at det lurt å ta en tur til legen for en sjekk, så du kan bli lyttet på om legen kan avkrefte at det er noe galt med deg. Men som sagt, kjenn etter hvordan du føler deg.

Fortell gjerne om dette til foreldrene dine sånn at de er klar over det, og tenk deg godt om hvis du får lyst til å røyke eller prøve andre rusmidler en annen gang,

Håper dette var til hjelp for deg, og at du er litt mindre bekymret nå. God sommer.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping