Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år
 

Spørsmål
jeg spiste en muskatnøtt "hel" igår som vistnok i følge internett tror jeg skal veie omterdt 5 gram.
og omtredt 8 timer etter jeg hadde spist den ene muskatnøtten ble jeg veldig tørr i munnen og alle som var i nærheten av meg kunne mer en nok høre meg svelge.
jeg lå i senga da for klokka var 03 på natta og jeg lå oppå dyna og sovna ganske kjapt men jeg våkna av at jeg lå "våken" med øynene i gjen å ikke viste om jeg lå i en kiste eller hvor jeg var hen jeg fikk også ut av kroppen opplevelser og viste ikke om veggen med siden av meg virkelig var der eller ikke så jeg virkelig måtte skjenne på den og jeg var også livs/dødsredd for å dø, jeg klarte ikke å sovne og satt oppe i frykt for å bli "borte" igjen sånn at jeg sovner bort flere ganger
dagen etter føler jeg med helt bra igjen

*er muskatnøtt avhengighetsdannende?
*er ikke 5 gram litt lite for å bli rusa på når det står på internett at det som regel er fra 10-15gram?
*og hvordan får egentlig man tak i dop og rus og sånn når man er under atten?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nok slik at du kan få rus fra den dosen du har fått i deg. Reaksjonene er heller ikke uvanelige.


Mange opplever rusen fra muskat som ubehagelig. Ubehagelige reaksjoner kan forekomme alt ved 5 g (ca én muskatnøtt), og sannsynligheten for dette stiger med økende doser. Store doser fra 10-25 g kan fremkalle delirium med antikolinerge symptomer. Kroppslige reaksjoner er hjertebank, utvidede pupiller, rødming, varm og tørr hud, munntørrhet, vanskeligheter med vannlating og forstoppelse. Mens påvirkning av hjernen og det sentrale nervesystemet fører til reaksjoner som angst, uro, forvirring, hallusinasjoner, muskelkramper og forstyrret hukommelse og orienteringsevne. Kvalme, brekninger og magesmerter er også vanlig. Innleggelse på sykehus kan være nødvendig, og dødfall har forekommet. Det kan ofte ta lang tid (6-8 timer) før effektene inntrer, og symptomene kan vedvare i inntill ett til tre døgn.

1-3 muskatnøtter tilsvarer ca 5-15 gram, og som du forstår av informasjonen ovenfor kan dette være farlig. Vi vet imidlertid lite om langtidsvirkninger av bruken. Det er også vanskelig å forutsi hva som kan skje dersom man blander muskat og alkohol, men på generelt grunnlag fraråder vi dette.


Det er ikke registrerte langvarig bruk av muskatt nøtt som rusmidel. Dette kan skyldes den ubehagelige rusen den gir. Derfor er det ingen data på hvor avhengighetsskapende muskattnøt er.

Rus og rusmidler selges overalt. Noen steder oppstår det faste områder ,men dette varierer veldig.
 

Hilsen RUStelefonen 08588
Ring eller send SMS til 08588
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping


Quiz: Hva vet du om menneskehandel?

Hvem er mest utsatt for menneskehandel i Norge?