Hopp til hovedinnholdet

jeg lurte på hva kontantstøtte er?

 

Spørsmål
Hei, jeg lurte på hva kontantstøtte er? Hvor lenge kan foreldre få denne støtten hvis de ikke har barna i barnehage? Kan de få kontantstøtte til barna begynner på barneskolen fra 1 - 6 år?? i ca 6 år??
Hvor lenge kan da mamma eller pappa være hjemme med barna sine (med litt lønn fra Staten slik at de kan være litt mer hjemme, enn det de er nå............!!!!!!?)

Når de får en baby, kan pappa da være hjemme med babyen også?? på pappa permisjon (med noe lønn?) Hvor lenge kan pappa da få pappa permisjon (hvis mamma ikke har noen jobb selv å være på, hvis hun er husmor og hjemme selv)??

Bør alle som er blitt pappa ta ut slik pappa permisjon?? Hvis pappa ikke tar ut noe pappa permisjon, når han nå snart får baby..., betyr det da at han ikke er så veldig glad i familien sin, og at han prioritere å være isammen med de på jobben sin da..., istedenfor å være litt mer hjmme med oss??
G16
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Kontantstøtte kan gis for barn mellom ett og tre år og som ikke eller bare delvis benytter barnehageplass med offentlig driftstilskudd. Heltidsplass hos dagmamma kan gi rett til full kontantstøtte. Deltidsplass i barnehage kan gi rett til redusert støtte. Støtten gis per barn. Etter at barnet har blitt 3 år, er det ikke lenger mulig å få kontantstøtte.

Hvor lenge foreldre kan være hjemme med barna sine uten å jobbe avhenger nok litt av den økonomiske situasjonen deres. Det handler ikke om at foreldre ikke elsker barna sine over alt på jord, men at de må tjene penger for å forsørge familien. Jeg tror at veldig mange foreldre ville vært litt mer hjemme dersom de hadde råd tl det.
Når det kommer en ny baby i huset, har pappan rett på permisjon i 6 uker. Hvor mye lønn han får, kan jeg ikke helt si deg, men han får penger i denne tiden.
Hvorvidt alle fedre bør ta ut pappapermisjon, synes jeg er litt vanskelig å svare på. Jeg tror nok at de fleste ønsker dette, og det er jo en unik mulighet til å være hjemme sammen med familien sin. Det handler nok ikke om å et ønske om å heller være sammen med de på jobben sin, igjen tror jeg at dette går på at man kanskje ikke har råd til å ta ut denne permisjonen siden man da ikke får full lønn.
Jeg synes at du skal snakke litt med faren din om dette. Spør han hva han tenker og få oppklart en del ting for din egen del. Dette er mye bedre enn å gå og gruble, uten å få helt svar.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap


Quiz: Den store vennskapsquizen. Er du en god venn?

Hva er en hjelpehånd?