Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene til kjæresten min har prøvd å presse oss inn i ekteskap. Vi mener vi er gamle nok til å bestemme dette selv, men de vil ikke høre på oss. Hva bør vi gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Kjæresten min (22) har kjøpt en leilighet og vi har planer om at vi skal flytte inn sammen så fort den er ferdig bygget, men hans foreldre har prøvd å presse oss inn i ekteskap i nesten ett år nå, fordi de sier at det står i bibelen at samboerskap er et brudd på ekteskapet. Vi mener vi er gamle nok til å bestemme dette selv, men de vil ikke høre på oss. Hva bør vi gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig når en ikke opplever støtte fra nærmeste familie i slike viktige spørsmål. Likevel er dere begge over 18 år og voksne. Om dere skal gifte dere eller bli samboere, er et personlig spørsmål. Mitt råd er derfor at dere forklarer hans familie hva som kjennes riktig for dere, og står ved denne beslutnignen.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer

10 tips til samboere

Et par gjør seg kare til å male leileghet (colourbox.com)

Skal du leie bolig med kjæresten eller en venn? Da bør du få med deg disse samboertipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap