Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om ekteskap med utenlandsk statsborger. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er sammen med en amerikaner. Vi har vært sammen i 4 år og ønsker nå å gifte oss og evt stifte familie. Vet det er tidlig. Men dette er virkelig noe vi begge har sett frem til. Vi ville gifte oss men ønsker fortsatt å ha statsborgerskap der vi er fra. Jeg ønsker mitt norske og han ønsker sitt amerikanske til vi begge er ferdige med utdanning. Jeg er lærling og lurte på om dette kan ha en innvirkning på min utdanning og hvordan vi bør gå frem? Ønsker å bli ferdig lærling tiden i Norge. Og han ønsker å gjøre ferdig sin utdanning i USA. Syntes det er veldig vanskelig å finne ut hva vi må gjør og få svar... Hvordan skal vi gå frem? Og har dette innvirkning på min lærlingtid? Mister jeg noe rett på evt utdanning, stipend osv? Kan vi bo i hvert våres land og være gift? Håper jeg får svar fort... tusen takk :) hilsen meget forvirret jente ;P

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe i veien for at dere kan gifte dere. Om dere gifter dere har det heller ingen innvirkning på statsborgerskapet deres. 

Om dere gifter dere kan dere fortsette å bo i hvert deres land og fullføre utdannelsene deres. Det finnes ingen lovregel som nekter dere dette. 

Selv om dere gifter dere, har ikke dette noe betydning for din rett til utdanning og lærlingetiden din. 

For å få informasjon om ekteskapet kan ha innvirkning på din rett til stipend må du ta kontakt med Lånekassen.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap