Hopp til hovedinnholdet

Stipend og lån hvis man flytter til utlandet? navneendring mens jeg bor i utlandet?

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei! Hvis jeg gifter meg understudiene og må flytte, men jobber ikke. vil det påvirke stipend og støtte ved høyere utdanning? Jeg jobber ikke og må ha stipend eller støtte for å kunne betale for mnd kort og semesteravgifter osv. (hvis ja, gjelder det selvom man midlertidig bor-flytter til utlandet men likevel studierer i norge) bare bor i utlandet pga mannen bor der, så flyr frem og tilbake pga studier osv i norge. Lurer også på hvordan jeg kan bytte etternavn, og er dette mulig fra england i den norske ambasaden eller lignende? eller må jeg til norge for dette? tusen takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når det gjelder spørsmålet ditt om lån og stipend ved flytting utlandet så vil jeg anbefale deg å ta kontakt med lånekassen for å få svar på disse spørsmålene. Låneskassens nettsider finner du HER.

Når det gjelder spørsmålet ditt om navneendring så vil jeg anbefale deg å ta kontakt med folkeregisteret i Norge. Kontaktinformasjonen til folkeregisteret finner du HER.

 

Med vennlig hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Jenter står og tenker (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Stipend fra Lånekassa (colourbox/Lånekassen)

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

Les mer

Ønsker du å bytte navn?

Eksempler på navn (ung.no)

Reglene om navn er samlet i en egen navnelov. Der står det litt om regler for hva slags fornavn, mellomnavn og etternavn du kan ha.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap