Hopp til hovedinnholdet

Kanskje foreldrene til venninna vår skal skille seg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hjelp, jeg trenger hjelp! Jeg overhørte en samtale i bilen til bestevenninna mi idag, på vei til trening. Den gikk sånn her: Mamma til venninna mi: det er kjæresten min sin bil. Venninna mi: mamma, ikke.. moren: vi må jo si det som det er. Jeg og en annen venninne satt i bilen, men sa ingenting. Da vi kom frem sa moren at vi bare skulle gå, også kommer bestevenninna mi straks. Og da så jeg at hun gråt. Og hun kom aldri på treninga. Jeg og den andre venninna tror kanskje at foreldrene skal skille seg! Hva skal vi gjøre?? Plliiis trenger hjelp!!!

Besvart 01.10.2018 22:31
 

Svar
Hei

Så bra at dere bryr dere og ber om råd for hva dere kan gjøre for venninna deres. Først og fremst er det viktig at dere er venner. Det er godt å ha gode venner når man opplever noe vanskelig i familien.

Spør gjerne venninna deres om hva som ble vanskelig når dere skulle på trening. Hun må bestemme selv om hun orker å snakke om det. De voksne må ordne opp i sitt forhold. Det er ikke greit om moren til venninna deres informerer henne om at hun har et forhold til en annen hvis hun er gift med en annen mann. Dere kan gjerne støtte venninna deres i å sette grenser for moren og hva hun vil ha informasjon om. Venninna deres kan ikke gjøre noe for å redde forholdet mellom foreldrene. Dette er de voksne sitt ansvar.

Vær en venn og vær tilgjengelig for å støtte og prate hvis hun vil. Hvis hun har det vanskelig hjemme så kan det være et fristed og pause og være sammen med dere. Det er ikke sikkert det hjelper henne å snakke om det som er vanskelig. Når foreldre skiller seg så opplever mange barn at de er i krise en periode. Det kan være en stor sorg at foreldrene ikke klarer å holde sammen, som det tar tid å venne seg til. Men det kan også gå greit. Perioden før de voksne ordner opp og avklarer hvordan ting skal være, kan være vondere enn etter skilsmissen. Vær tålmodig, inkluderende og forståelsesfull mot venninna deres hvis hun har det vanskelig. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap