Hopp til hovedinnholdet

Har du lov til å gifte deg med en som er asylsøker i Norge, og får han da lov til å bli i landet?

Jente 20 år
 

Spørsmål
Hei! Er fra Iran komm til norge for 8 år sedan har svensk medborgeskap,har funnit en som vil gifte oss,men han er asylsøker i norge i 6 år og ikke fått svar enda,vad kan jeg gjøre for og når målet?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg vet ikke om jeg forstår spørsmålet ditt rett, men er det riktig at det du spør om er om du har lov til å gifte deg med en som er asylsøker i Norge, og om han da får lov til å bli i landet?

Jeg skal prøve å svare på det, så får du heller sende inn spørsmål på nytt hvis det ikke var riktig. Du kan også få informasjon om dette hos UDI (utlendingsdirektoratet). Her er en link til en faktaside om ekteskap og familiegjenforening.

Hvis dere skal gifte dere i Norge, må han ha lovlig opphold her. Hvis han fortsatt har søknaden til behandling, kan han ha lovlig opphold her, men det er ikke mulig for meg å svare på. Det må dere spørre UDI om.

Hvis dere gifter dere kan dere søke om familiegjenforening, sånn at han får bli i Norge. Det er mange regler for det, så det må dere spørre UDI om.

Håper dette var til hjelp. Du kan spørre oss igjen hvis du ikke fikk svar på det du lurte på.

Hilsen Juristen, Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Asyl (beskyttelse)

Mor og barn holder hender (Foto: Colourbox.com)

Du kan søke beskyttelse (asyl) hvis du er forfulgt eller frykter forfølgelse eller umenneskelig behandling i hjemlandet ditt.

Les mer

Ekteskap

Gifteringer i gull (foto: ung.no)

For å gifte deg må du ha fylt 18 år og gjøre det av fri vilje. Den samme juridiske avtalen gjelder enten dere har en borgerlig, religiøs eller humanistisk seremoni.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvordan kan du være en god venn?