Hopp til hovedinnholdet

Muslimsk jente forelsket i norsk gutt. Hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en muslimsk jente. En norsk gutt er forelsket i meg og Han vil at jeg skal være kjæresten hans. jeg elsker han også. men jeg kan ikke pga religionen, men jeg kan ikke si Nei til han. :( jeg vet ikke hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For mange familier er det viktig at barna har kjæreste og gifter seg med en med samme bakgrunn, for eksempel samme religiøse, etniske eller kulturelle bakgrunn. Men du kan ikke styre hvem du blir forelsket i! Følelsene dine og dine ønsker og behov kan lett komme i konflikt med familiens forventninger. Det er vondt når du er forelsket i en som familien ikke vil akseptere!

Enkelte ungdommer har «hemmelige kjærester» som familien ikke vet om. Det er ofte ikke en god løsning på sikt. Mange synes det er slitsomt å leve et dobbeltliv og lyge for familien, og mange er da også redd for at noen skal oppdage kjæresteforholdet, og hvilke konsekvenser det da vil få. På den annen side, så kan det være vanskelig å være oppvokst i Norge hvor det er normalt å ha kjærester før man gifter seg, og så oppleve at det ikke gjelder deg.

Har du snakket med foreldrene dine om det å ha kjæreste? Og har du snakket med gutten om hva familien din mener om det å ha kjæreste? Hva tror du vil skje dersom du blir kjæreste med gutten, og familien din oppdager dette? Vil de bli skuffet? Vil de tvinge deg til å gjøre det slutt? Vil de true deg eller skade deg på noen måte? Kanskje du kan snakke med noen voksne du stoler på? For eksempel rådgiver på skolen eller helsesøster? Kanskje har du en god venninne som vil forstå situasjonen din og kan gi deg gode råd?

Dersom forholdet til gutten skaper problemer for deg hjemme, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Røde Kors-telefonen om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse på tlf 815 55 201. Røde Kors-telefonen har lang erfaring med å snakke med jenter og gutter som er i konflikt med familien sin, for eksempel fordi de har kjærester familien ikke aksepterer. Når du ringer Røde Kors-telefonen kan du være anonym dersom du ønsker det.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap